WANITA DAN KECANTKAN

WANITA DAN KECANTKAN
Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan. KLIK gambar

Saturday, 11 April 2015

Ubah Imej Anda Sekarang!!! Impak Lipstick Boleh Jadikan Bibir Korang Seseksi Anjelina Jolie !

Apa khabar koranggg? ..aku tanya apa khabar..? aku tanya apa khabarrr semua?

Percayakah korang bahawa pemakaian lipstick akan memberi impak pada penampilan korang? Dan.. Korang sedar tak yang pemilihan warna lipstick juga penting bagi menentukan perwatakan korang? bagi orang yang berada di sekitar kita..mereka akan membuat andaian tentang personaliti kita pada pandangan pertama diorang! Betul tak?! ce korang fikir,ce korang bayangkannnnn...




Okey lah...taknak lah merapu panjang - panjang..saya hanya nak kongsi pendapat saya mengenai pemilihan lipstick dengan korang je...Ada beberapa tips dan cara utk memilih warna lipstick yang patut kita tahu sebenarnya..jangan main hentam je..satu warna jee...setiap hari,setiap masa.. Boring kot... sampai kawan seopis pon boleh teka warna bibir korang.. Hihihihi.


True Dimension Sheer Lipstick

Antara tips pemilihan warna lipstick :

  • Tona kulit = cerah ,sederhana (petih gebu,kuning langsat).. semua warna lipstick masok ngn korang.. 
  • Tona kulit = gelap (sawa matang).. pilihan warna yang lembut kurang sesuai ..pilihan warna yang agak terang ndan ceria.
  • Situasi = nk ke opis,nak santai..pilih warna yg lembut ( jadi orang tgok korang pon rasa sejuk ,tenang je,rasa senang untuk didampingi)
  • Situasi = nak g knuri ke,jalan2 ke..pilih warna yang agak terang ( bila orang meandang rasa ceria,soronok)
  • Situasi = nak nampak tegas..pilih warna yang terang (bagi saya orang yg berani je boleh kenakan warna ni) nampak berani sekaligus seksiiiiii...orang pon rasa teragak nak main2 ngn korang..hahahaa >> cikgu kna pakai kaler ni..tapi cikgu disiplin je la..hihihi..
Creme Lipstick


Itu sajalah yang dapat saya kongsikan dengan korang..jika ada salah silap harap di maafkan.. hihihi.. macam hari raya plak.. Korang agak2 la kan..kalau hari raya saya pakai warna merah terang..nampak garang sikit.. budak2 takot tak nak minta duit raya? hihihi..

wauuu! seksiiiiii

Jadiiii.. bagi korang yang tak pernah ber'lipstick' ..JOM TUKAR IMEJ korang.. Kasi ceria sikit wajah tu.. Encik suami pon makin sayang sebab tengok korang makin cantik kan? Korang tak terfikir ke..? korang tak takut ke? Korang tak jaga penampilan korang.. INGAT ! kalau korang cantik macamana pon,kalau korang tak jaga. KECANTIKAN TU AKAN HILANG TAU!

Auuumm... menggodaaa

Haaa! tunggu apalagi..cepat2 amik hanphone tu..MESEJ saya,dapatkan KONSULTANSI PERCUMA dari saya untuk perbaiki diri korang.. JANGAN TAKOT UNTUK CANTIK ! 

Hubungi saya : Pn. Shamila bt. Ahmad
mesej/ whatsapp : 012 4473904
BC no : 098356




Friday, 10 April 2015

Beza Timewise Liquid Foundation Mary Kay Dengan Foundation Jenama Lain

Ketemu lagi korangggg !

Dalam entri yang sebelum ni saya hanya ceritakan kebaikan Timewise Liquid foundation Mary Kay je kan. Jadi..dalam episod ni..saya nak bagitahu korang kenapa korang patut pilih  Timewise Liquid Foundation ni. Apa bezanya foundation Mary Kay ni dengan jenama lain?

Saya tak kata foundation lain tak bagus ye..Cuma saya nak bagitahu korang kelebihan Timewise Liquid Foundation Mary Kay.Dari namanya sahaja sudah ada perbezaan disitu... korang perasan tak?! TIMEWISE ! TIMEWISE hokeyyyy !dalam cetek2 pengetahuan bahasa inggeris saya... ' PUTAR MASA' ..hihihi..  Foundation ni memang ada kuasa awet muda tau! korang jangan tak tahu.. Ini betol2 ni.. Jika korang tengok kotaknya pon,korang akan tertanya2 kenapa ada tanda warna yg berlainan. Ada pink,ada purple.. Pink untuk jenis kulit yang normal dan berminyak..Manakala purple untuk jenis kulit kering dan kombinasi.

nampak tak ada garisan warna yg berbeza pada setiap kotak?

Foundation Mary Kay lain dari yang lain kerana ianya di rumus khas mengikut kesesuaian jenis kulit kita. Samada kulit kering, normal,  berminyak atau kombinasi semuanya boleh gunakan..Haaa... kalau foundation lain manada yang mengikut keserasian kulit.. Semua untuk satu! Satu untuk semua! tak gitu? Selain itu, liquid foundation Mary Kay juga mempunyai tekstur yang sangat ringan,cair dan tidak tebal ye.. tetapi tahan lama,tidak cair bila terkena panas,tidak kelihatan bertampuk2 apabila terkena panas..dan tidak mengering malah membantu melembap dan mencantikan kulit korang. makin lama korang pakai,makin cantik kulit korang.

kebaikan liquid foundation


Dirumus khas dari buah mentimun dan buah lemon.Dimana ianya bersifat sejuk dan antioksidan.. Yang bestnya.. bila kita pakai foundation ni..ianya membantu korang menyembunyikan kesan cela yang terdapat pada wajah korang..parut2 jerawat,jeragat contohnya.. Ia juga tidak merekah pada kulit dan tidak nampak 'melepong' bak kata orang kedah.. macam terjun dalam tepong..pendek kata..

Nasihat saya sebagai Perunding Kecantikan Bebas Mary Kay.. gunalah foundation yang korang pasti ianya selamat dan tidak mengandungi bahan2 yang boleh merosakkan kulit korang. Pemakaian foundation sangat penting ye pada kulit wajah untuk menapis segala jenis pencemaran habuk,debu dan hama..

Jadi kepada korang yang sayangkan kulit wajah korang...cepat2 lah hubungi saya. 

Pn. Shamila bt. Ahmad
Call/ mesej/whatsapp : 012 4473904
BC no : 098356


Timewise Liquid Foundation Mary Kay Bantu Atasi Kedutan Pada Wajah Dengan Segera !

Hai uolss.. dah lama saya tak mencoret kat blog ni.. Agak busy kebelakangan ni.. Foundation..saya pasti kebayakan wanita memakai foundation pada wajah.Foundation ? Okey...ada yang cakap krim muka,alas bedak. Kali ni saya nak cerita sikit pasal Timewise Liquid foundation Mary Kay..Yang PASTINYA penggunaan foundation mary kay akan menjadikan wajah korang awet muda sekali oles sahaja.Kenapa?! kerana foundation Mary kay di rumus khas sebagai produk anti penuaan. Korang sapu je kat muka ..kompem2 berseri - seri..muda 10 tahun.. Hihihi..



ini la rupanya Timewise Liquid Foundation Mary Kay


Lebih dikenali sebagai TIMEWISE LIQUID FOUNDATION...Ia dirumus khas mengikut kesesuaian jenis kulit anda dalam memberi keyakinan diri. Antara kelebihan TIMEWISE LIQUID FOUNDATION ialah :

  • mengandungi sebatian peptida iaitu pembina kolagen berpaten untuk membantu memperkuat serta menyokong kulit.
  • Vitamin E - sebagai antioksidan untuk membantu meneutralkan kerosakan pesekitaran yg menyebabkan tanda penuaan sekaligus sebagai perapi dan penenang kulit.
  • menentang garis halus dan kedutan dengan ramuan penentang usia.
  • menjadikan kulit kelihatan lebih tegang,lebih muda dan lebih sihat.
  • mengurangkan ketidaksempurnaan secara ketara.
  • FORMULA KEMASAN BERKILAU = melembap dan mencerahkan wajah.
  • FORMULA KEMASAN MATTE = mengawal minyak dan kilatan sepanjang hari.


Antara pilihan tona warna yg ada

Jadi korang..yang mana nak nampak cantik..berseri... Yang nak mekap tahan lama, tak cair bila kena panas, yang nak nampak muda sentiasa tu..cepat2 la PM saya.. Kalau korang tak pandai nak sesuaikan..tak tahu nak pilih tona warnanya..InsshaaAllah saya akan menbantu..

Bagi korang yang ingin menyertai Kelas @ Bengkel Kecantikan saya..pon boleh hubungi saya untuk info.

Untuk tempahan dan konsultansi percuma :

Hubungi saya : Pn. Shamila bt. Ahmad
Call/ whatsapp: 012 4473904
BC no. : 098356




Sunday, 5 April 2015

Kelas Solekan Di Tanjung Malim Perak

Kelas kecantikan utk hari ini...

Posted by Jom Cantik on Saturday, April 4, 2015

Sunday, 22 February 2015

Bengkel Kecantikan Di Tanjung Malim Perak 21 March 2015 (Sabtu)

A salam semua.

Untuk yang inginkan kecantikan dan memperbaiki keyakinan dan keterampilan diri. Jom sertai bengkel kecantikan kami.

Penyertaan terbuka samada wanita ataupun lelaki.


Saturday, 21 February 2015

Bengkel Kecantikan Mary Kay Di Felda Trolak Selatan Perak


Bengkel Kecantikan Mary May Di Tanjung Malim Perak


Friday, 6 February 2015

Untuk Kekalkan Kecantikan Di Mana Saja Anda Berada. Comel Dan Versatile


Sunday, 18 January 2015

Bengkel Kecantikan Mary Kay Pada 17 Jan 2015 di Tanjung Malim Perak

Wednesday, 7 January 2015

Kelas Kecantikan Di Tanjung Malim dan Kawasan Sekitarnya

Sunday, 4 January 2015

Skinvigorate Cleansing Brush Bagaikan Spa Di Rumah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...